Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Home | Fototoek | Contouren | Window Of My Eyes Assen 2016

De Drentse blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 17 april 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan leven en werk van de in 2011 overleden zanger, die met zijn band Cuby + Blizzards nationaal en internationaal furore maakte. Tegelijkertijd is de fototentoonstelling Blues from Heaven te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd.
Op 16 januari vond de opening plaats van dit evenement, waarbij tevens een reünieconcert was georganiseerd voor genodigden. Aanwezig waren onder meer Huub van der Lubbe (De Dijk), Erwin Java (oud-Cuby gitarist) en Ruud Weber (van de band King of The World), Ralph de Jongh, Tineke Schoemaker, de gebroeders Johnny en Guus Laporte, Jan Willem Sligting (allen van bluesband Barrelhouse), Bertus Borgers en broer Ruud Borgers, voormalig drummer van Cuby Hans Lafaille, Herman Deinum en Eelco Gelling (voormalig gitarist van Cuby). Een impressie van de avond in dit album.
Een uitgebreid verslag van het evenement is te lezen op de site van het Blues Magazine en te zien op YouTube1, YouTube2 en YouTube3 (Window Of My Eyes). De VPRO besteedde in 3voor12 ook de nodige aandacht aan deze historische avond. Huub van der Lubbe geeft terloops blijk van zijn bewondering voor Harry Muskee bij RTV Drenthe. Mooie foto's verder te zien bij RTV Drenthe.
Meer Window Of My Eyes in het album Songteksten op deze site. Nog meer Cuby in dit album en hier.
Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.