Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Home | Fototoek | E-books

Regenboog 2015 - 2021

'Regenboog 2015 - 2021' is een album met tal van door uw 'Kwalitatieve Observatie Onderzoeker' op de korrel genomen 'gekleurde' en 'gevoelige' onderwerpen, veelal over natuur, milieu en politiek, verwerkt in zowel beeld als in tekst.
Het item Regenboog staat ook elders op deze site, dan met dagelijkse updates. Hier gaat het om een bundel zoals die gepubliceerd stond op 03 dec 2021.
Lees ook de Voetnoot:

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.

Dun Door De Broek

Dit boek gaat over de omzwervingen van Martinus Lambertus Goedkoop van 1938 tot 1946 in Nederlands-Indi├ź. Zeventig jaar na de bevrijding, 5 mei 1945 (Duitsland) en 15 augustus 1945 (Japan), eindelijk de reconstructie van en het relaas over zijn ervaringen als dwangarbeider aan de Birma-Spoorlijn. Verwant hiermee: 'vrijheid' en 'bevrijding'.
Lees ook de Voetnoot:

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.

Goedkoop door Amerika en de Engelstalige versie ervan Cheap Through The States

In 1976 ging ik naar Amerika om deel te nemen aan de Bikecentennial, een fietstocht van kust naar kust door het achterland van de Verenigde Staten. De aanleiding hiervoor was de viering van het tweehonderd jarig bestaan van de USA op de 4e juli van 1976. Doel van de tocht was om de deelnemers bewust te maken van de geschiedenis en het platteland van hun vaderland. Is er in die veertig jaar wezenlijk iets veranderd in de USA? Wie dit artikel van Michael Persson op 23 januari 2016 in de Volkskrant vergelijkt met passages uit mijn boek mag het antwoord geven. Meer lezen? Impressies van het e-book Goedkoop door Amerika en de Engelstalige versie ervan Cheap Through The States, die ik in digitale vorm in 2012 (her)schreef op basis van brieven en dagboeken uit 1976, zijn hier te vinden. Wie door het lezen geïnspireerd raakt kan natuurlijk zelf een Roadtrip door de USA gaan maken en alles met eigen ogen aanschouwen en ervaren, met of zonder boek op zak.
Meer impressies en passages uit de Nederlandse versie zijn hier te vinden en ook in het album Contouren.
Lees ook de Voetnoot:

Voetnoot:
Wie mocht denken dat deze e-books in de winkel liggen komt bedrogen uit. Alle vier deze boeken zijn als PDF verwerkt en tot op heden alleen beschikbaar voor de echte liefhebber. Een grote ambitie om ze uitgegeven te krijgen heb ik niet echt, maar wie belangstelling mocht hebben is altijd welkom om ernaar te informeren.

Footnote:
Anyone who might think that these e-books are in the store will be disappointed. All four of these books have been processed as PDF and until now only available for the real enthusiast. I don't really have a great ambition to get them published, but anyone who might be interested is always welcome to inquire about it.

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.