Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Home | Fototoek | Tennis | Junioren Tour

Een nieuwe rubriek van de KNLTB in het Nationale Jeugdtennis: de Junioren Tour. De Jeugd Ranglijst Toernooien (JRT) in een nieuw jasje, lijkt het. De toernooien worden gehouden in de rubrieken Brons, Zilver en Goud.
Qua opzet lijken deze toernooien natuurlijk veel op de toernooien, die eerder vielen onder de noemer de JRT, maar waarom dan zo'n bekende naam veranderen zou je denken? Lastig wordt het de potentiƫle toeschouwer ook gemaakt doordat bij het zoeken op Toernooi.nl je het maar net moet weten, dat je ze daar niet vindt, maar wel via de KNLTB site.
Wat het nog wat extra verwarrend maakt is de aanduiding Brons, Zilver en Goud. Deze week worden de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen verspeeld, de NJK. Tegelijkertijd staat er in Leeuwarden een 'Junioren Tour Zilver' op de agenda. Je zou als tennisliefhebber denken dat de winnaar en winnares van Zilver toch vast een plaats zouden hebben bemachtigd in het schema van een NJK, maar dat lijkt zo dus niet het geval.
De KNLTB doet ongetwijfeld haar best de tennissport te promoten, maar de meesten onder ons zullen er toch moeite mee hebben door de bomen het bos nog te zien. Het gaat niet alleen om de KNLTB, ook internationaal staat er een palet aan toernooien op de agenda waar je als buitenstaander moeilijk wijs uit wordt.
Het lijkt echt wel een serieuze vraag of het grote publiek, even los van de coronacrisis, de weg naar de tribunes van dit soort evenementen op deze manier zal weten te vinden. En als het publiek afhaakt, dan wordt het voor de media en sponsoren ook minder interessant om in te stappen.
Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.