Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Home | Fototoek | Vrije Fotografie | Landschap en Natuur | Operatie Steenbreek

"Een stenen, onderhoudsvrije tuin is een modetrend, welke door media in stand wordt gehouden. We zien het in huis- en tuin programma’s steeds weer terug. We zijn er ook aan gewend geraakt om onze omgeving totaal naar ons gemak in te richten. Particulieren bewust maken van de gevolgen en ervan overtuigen meer groen in hun tuin aan te brengen is wat ons te doen staat". bron: Wout Veldstra, stadsecoloog van de gemeente Groningen en Leeuwarden.

Operatie Steenbreek
"Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om de burgers te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren.
Tijdens hoosbuien, waar we steeds vaker mee te maken hebben, moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat plusminus veertig procent van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren. De campagne richt zich op dit moment vooral op het veranderen van een mindset". bron: Operatie Steenbreek.
Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.