Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Sierperen Van Veldekelaan 2019 II
Sierperen Van Veldekelaan 2019 II
11/24/2019
24 nov 2019:
Wat was de achterliggende reden van het bezoekje aan het Bureau Woonomgeving aan de Van Maerlandlaan 1, 9752 JT Haren in 2018?
Langs de Van Veldekelaan in Haren stonden 11 Sierperen (bomen dus). De helft daarvan had een blauwe stip. Tijdens het gesprek met de groenbeheerder legde deze ons uit dat hij met pijn in het hart had besloten deze bomen als proef te willen gaan rooien. Wat bleek? De reden ertoe zou, volgens hem, zijn dat bewoners geklaagd hadden over wespensteken van de kinderen. Gevallen sierpeertjes zouden wespen aantrekken. "Nou, als die bewoners, of jullie, die peertjes gewoon even zouden oprapen en er jam van zouden maken, dan is het 'probleem' toch opgelost? "Ja dat is zo, alleen zijn deze peertjes niet eetbaar". "Daarom zagen we de helft om en kijken dan hoe het met de wespen verder gaat." "Maar nu u het zo zegt, krijg ik toch een ongemakkelijk gevoel daarover. We moeten er nog maar eens over nadenken. Wel fijn dat u ons scherp houdt!" (Daar komt die uitdrukking dus vandaan..)
Nu is het 24 nov 2019 en wat laat een fietsritje door Haren zien? Alle elf Sierperen, inclusief die welke helemaal niet bij een woning stonden zijn geveld. Het is nog geen jaar na de fusie en ruim een jaar na het verhaal van de groenbeheerder: "Als ik zou denken dat mijn mannen hun snoei- en kapwerk zouden doen omdat achter mijn rug om de opdracht zou zijn gegeven om op een verkapte manier bio massa te genereren, dan zou ik de werkzaamheden direct stil laten leggen." en "Straks krijg ik in Groningen een nieuwe baan binnen de Groenvoorziening en ik zal deze kritische informatie meenemen in mijn nieuwe functie na de fusie tussen Haren en Groningen."
Wat is er sindsdien gebeurd? Wat zijn de woorden van een ambtenaar waard?